vegetables and fruits

Почистване на зеленчуци и плодове

Всички знаем, че е важно да измиваме зеленчуците и плодовете преди ядене, за да сме сигурни, че са безопасни и чисти, нали?

Както всички, и вие сигурно миете зеленчуците и плодовете си под течаща чешма в кухненската мивка или в купа. За тази цел бихме искали да представим нашия ултразвуков вани HOME 2500. Това е ултразвукова машина за почистване, която използва честотен звук за ефективно почистване на всякакви предмети. Цялостното почистване на вашите зеленчуци и плодове може да има много положително въздействие върху здравето ви.

Що се отнася до здравното съзнание, сякаш всичко, което използваме в ежедневието си, има неблагоприятен ефект и може да повлияе отрицателно на живота ни. Без значение колко ефективно може да бъде подобно устройство или приспособление. Това може да ви накара да се замислите за ефекта на почистващи машини от рода на ултразвуковите почистващи уреди върху вашето здраве. Ето защо ние сме тук, за да ви покажем как ултразвуковият почистващ уред може да повлияе положително върху вашето здраве чрез почистването на плодове и зеленчуци.

Какво прави ултразвуковият почистващ уред за вашите плодове и зеленчуци?
Wash and clean

Преди технологията да се развие до този етап, фермерите са използвали предимно органични методи и техники на земеделие, за да добиват зеленчуци и плодове. Те са осигурявали безопасно прибиране на реколтата, използвайки естествени торове за сеитбообращение и засаждане. В наши дни се разпространява търговското земеделие, така че пестицидите, торовете и химикалите са заели мястото на естествения метод на отглеждане. Всички тези неща оставят след себе си остатъци или вътре в плодовете и зеленчуците, или върху тях. Остатъците могат да навредят на вашето здраве по много различни начини.

И така, с какво е полезна ултразвуковата почистваща машина?

Когато поставяте артикулите си в ултразвуков почистващ уред, той използва процеса, наречен кавитация, за да измие, предимно да дезинфекцира, да премахне мръсотията и да почисти храните. Освен това има няколко начина, по които машината за почистване прави плодовете ви по-безопасни за консумация.

Ултразвуковите почистващи уреди използват технология, при която се създава звукова вълна под налягане, която работи с честота над горната чуваема граница на човешкия слух. Повечето ултразвукови почистващи уреди работят на честота, варираща от 20 kHz до 40 kHz. След като уредът бъде включен в електрически контакт, преобразувателите му генерират ултразвук. След това ултразвукът произвежда ултразвукови вълни чрез промяна на размера в съгласие с електронен сигнал.

Ултразвуковата вълна под налягане създава много микроскопични вакуумни мехурчета, които атакуват, убиват или премахват всички микроби, бактерии, мръсотия и други замърсители върху зеленчуците и плодовете.

Мощната вълна от звуково налягане води до хиляди малки надлъжни вълни във водата. Това разкъсва водата и води до процес, известен като кавитация. Този процес създава милиони микроскопични вакуумни мехурчета. Именно мехурчетата почистват и измиват вашите плодове, зеленчуци и други предмети от бита. Тази технология съществува от години и се използва в индустриални и медицински приложения за мощно и ефективно почистване.

Ултразвуковите почистващи машини помагат при приготвянето на зеленчуци и плодове

В ситуация, в която хранителните продукти изискват сериозно почистване, за да се премахнат замърсяванията, ултразвуковата почистваща машина може да помогне за улесняване на процеса.

Помага за запазването на плодовете и зеленчуците

Ултразвуковата мощност причинява физически и химични промени в биологичните структури, намаляват се патогенните микроорганизми.

Уредът помага да се поддържат качествените параметри на зеленчуците и плодовете

Без значение какъв тип ултразвукова машина за почистване използвате, основното качество на вашите плодове се запазва. Последните проучвания показват, че използването на ултразвуков вани може да забави развалянето на пресните продукти при продължително съхранение.

Ултразвуковият почистващ уред може да помогне за почистването на труднодостъпни места

Без съмнение, когато измивате зеленчуците и плодовете си, както и други хранителни продукти, като пилешко и друго и месо, под течаща вода, остават някои скрити места, които ръцете ви може да не достигнат. Но ултразвуковият почистващ уред е много ефективен за достигане до трудно почистващи се участъци на вашите артикули. Това означава, че независимо дали остатъците от химикали са върху или вътре в плодовете, ултразвуковият почистващ уред може да ги унищожи, за да подобри безопасността на храните.

След като знаете какво прави ултразвуковият почистващ уред за вашите плодове и зеленчуци, замисляли ли сте се за ефекта от процеса на почистване?

Може ли процесът на ултразвуково почистване да има негативен ефект върху вас?

Както споменахме по-горе, ултразвуковата машина за почистване използва процеса на кавитация и е безопасна енергия. Нашият модел HOME 2500 работи в диапазон от 40 kHz. С определени предпазни мерки енергията, използвана за почистване на вашите продукти, няма известни ефекти върху човешката анатомия.

Въздействие на ултразвукова машина за почистване върху вашето благосъстояние

Преди да обясним въздействието на ултразвуковите почистващи уреди върху вашето здраве, нека първо ви попитаме дали знаете как консумирането на замърсени плодове и зеленчуци може да повлияе на цялостното ви здраве.

Хората, които ядат плодове с остатъци от замърсяване, могат да се сблъскат с различни видове здравословни проблеми. Те могат да включват коремни спазми, диария, дихателни проблеми, тревожност, световъртеж, гадене, нарушения в мозъка и координацията на тялото и много други.

Заключение

По зеленчуците могат да попаднат всякакви замърсявания, които да доведат до тяхното гниене и също да причинят някои заболявания. Имайки предвид това, на помощ идва ултразвуковата технология. За разлика от други методи за почистване и техники за дезинфекция, нашият ултразвуков вани HOME 2500 ще е по-ефективен и ефикасен. Той премахва замърсяванията, като същевременно запазва цвета, хранителните вещества и текстурата на пресните зеленчуци за безопасна и здравословна консумация.

Какво предлагаме

Почистване на оръжия

Почистване на оръжия

Почистване на оръжия: Бъдещето на поддръжката на огнестрелни оръжия В света на производството на огнестрелни оръжия, където точността и надеждността означават разликата между успеха и провала, поддръжката на огнестрелните оръжия е от решаващо значение. Традиционните методи за почистване на оръжия…

Прочетете ощеПочистване на оръжия
ultrasonic cleaning history

История и развитие на ултразвука

Ултразвуковото почистване е разработено около 1950 г., но ние поискахме да разгледаме цялата история, за да отговорим на въпроса как е започнало всичко. Първи открития След като разгледахме различни източници, се върнахме чак до 6-ти век пр.н.е. По това време…

Прочетете ощеИстория и развитие на ултразвука
kid

Как да почистим бебешките играчки

Бебетата живеят своите (а смеем ли да твърдим, че и нашите) най-смели мечти, като винаги изследват заобикалящата ги среда. Опитват на вкус и допир всяка играчка в стаята, без да имат никаква друга грижа на света. Макар да е изключително…

Прочетете ощеКак да почистим бебешките играчки
brushes

Почистване на четки за грим

Днес грим индустрията струва повече от 500 милиарда долара и четките за грим са голяма част от нея. Те съществуват от векове и почти всеки човек, който използва грим, притежава поне един вид от тези четки. А почистването на вашите…

Прочетете ощеПочистване на четки за грим

Почистваме, възстановяваме, съживяваме

Почистване

Повечето неща трябва да бъдат запазени и почистени, вместо да бъдат заменени с нови. Нашата идея е да ви дадем най-добрия вариант за вашата домашна или работна среда.

Грижа за клиента

Ние предлагаме пълна поддръжка и знания за ултразвуковото почистване. Нашият екип е готов да подобри вашата работа и да ви помогне да работите по-ефективно от всякога.

Развитие

Нашият фокус е да изслушаме нашите клиенти, да разберем техните нужди и да осигурим изключително ниво на ултразвуково почистване в широк обхват.