ултразвукова чистачка

Как работи

Ултразвуковото почистване може да звучи като сложен или дори научен метод за почистване, но след като разберете процеса на работа, той всъщност се оказва доста прост.

Ултразвуковото почистване е бърз и ефективен метод за почистване, който използва ултразвукова енергия и с помощта на допълнителни почистващи концентрати прониква дълбоко в порите на всеки обект.

То осигурява цялостно отстраняване на нежеланите замърсявания от артикулите, подложени на проникване на ултразвуковите вълни. Този метод на почистване е един от най-новите и ефективни начини за отстраняване на мръсотия от различни видове предмети. Ултразвуковият метод на почистване се основава на кавитационен ефект.

Кавитация

Кавитацията е процес на бързо образуване и разсейване на микро мехурчета в течна среда. Ефектът се осъществява, когато ултразвуковите вълни преминават през течността. Ултразвукът (високочестотен звук, най-често използван от 28 до 100 kHz) генерира редуващи се вълни с високо и ниско налягане, които произвеждат малки мехурчета (кухини). Те започват да нарастват от микроскопични размери при фаза с ниско налягане, докато се сгъстят и след това се пукват при фаза с високо налягане.

Молекулите в течността се сблъскват, освобождавайки огромно количество енергия. Енергията мигновено увеличава локалната температура, произвеждайки високоенергиен поток, насочен към повърхността на предмета. Мехурчетата имат огромна насочена енергия и нейното освобождаване премахва замърсяването от повърхността на предметите, които почиствате.

Процесът на кавитация е в основата на ултразвуковото почистване.

Излъчването на ултразвукови вълни през течността причинява кавитация – образуване на микроскопични мехурчета в течността. Когато тези мехурчета достигнат повърхността на обекта, те се пукват, освобождавайки енергия, която премахва замърсяванията от повърхността на предметите. Малкият размер на мехурчетата им позволява да проникнат през пукнатини, дупки, пори, перфорации и вдлъбнатини, които са трудни за достигане при ръчно почистване. Кавитацията премахва отломки като прах, мръсотия, масло, пигмент, ръжда, мазнини, водорасли, гъбички, бактерии, вар, сажди, восък и т.н. Материалите, подходящи за почистване в ултразвуков почистващ уред, са метал, пластмаса, стъкло, керамика и гума. За оптимални резултати от почистването препоръчваме разтвор на дестилирана вода и специално формулирани ултразвукови концентрати за почистване.

Използването на ултразвуков вана е изключително просто.

Поставете артикулите за почистване в кошницата. Внимателно поставете кошницата с предмети в ултразвуков почистващ уред. Напълнете резервоара с дестилирана вода или разтвор с почистващ концентрат. Потопете всички артикули в почистващия разтвор. Задайте желаната температура на почистване и активирайте нагревателя на резервоара. Когато течността в резервоара достигне зададената температура, нагревателят ще се изключи. Настройте ултразвуковия таймер в съответствие с изискванията на процеса на почистване, в зависимост от вида и степента на замърсяване на почиствания елемент. След като почистването приключи, изчакайте течността да се охлади и след това внимателно извадете кошницата с предмети. Изплакнете предметите с чиста вода. Източете замърсената течност за почистване от ултразвуковия уред. Използвайте мека кърпа, за да избършете резервоара.

Какво предлагаме

Почистване на оръжия

Почистване на оръжия

Почистване на оръжия: Бъдещето на поддръжката на огнестрелни оръжия В света на производството на огнестрелни оръжия, където точността и надеждността означават разликата между успеха и провала, поддръжката на огнестрелните оръжия е от решаващо значение. Традиционните методи за почистване на оръжия…

Прочетете ощеПочистване на оръжия
ultrasonic cleaning history

История и развитие на ултразвука

Ултразвуковото почистване е разработено около 1950 г., но ние поискахме да разгледаме цялата история, за да отговорим на въпроса как е започнало всичко. Първи открития След като разгледахме различни източници, се върнахме чак до 6-ти век пр.н.е. По това време…

Прочетете ощеИстория и развитие на ултразвука
kid

Как да почистим бебешките играчки

Бебетата живеят своите (а смеем ли да твърдим, че и нашите) най-смели мечти, като винаги изследват заобикалящата ги среда. Опитват на вкус и допир всяка играчка в стаята, без да имат никаква друга грижа на света. Макар да е изключително…

Прочетете ощеКак да почистим бебешките играчки
brushes

Почистване на четки за грим

Днес грим индустрията струва повече от 500 милиарда долара и четките за грим са голяма част от нея. Те съществуват от векове и почти всеки човек, който използва грим, притежава поне един вид от тези четки. А почистването на вашите…

Прочетете ощеПочистване на четки за грим

Почистваме, възстановяваме, съживяваме

Почистване

Повечето неща трябва да бъдат запазени и почистени, вместо да бъдат заменени с нови. Нашата идея е да ви дадем най-добрия вариант за вашата домашна или работна среда.

Грижа за клиента

Ние предлагаме пълна поддръжка и знания за ултразвуковото почистване. Нашият екип е готов да подобри вашата работа и да ви помогне да работите по-ефективно от всякога.

Развитие

Нашият фокус е да изслушаме нашите клиенти, да разберем техните нужди и да осигурим изключително ниво на ултразвуково почистване в широк обхват.