ultrasonic cleaning history

История и развитие на ултразвука

Ултразвуковото почистване е разработено около 1950 г., но ние поискахме да разгледаме цялата история, за да отговорим на въпроса как е започнало всичко.

Първи открития

След като разгледахме различни източници, се върнахме чак до 6-ти век пр.н.е. По това време Питагор пише математически свойства по теория на струнните инструменти и акустиката – наука за звука.

Около две хилядолетия по-късно, през 1794 г. Ладзаро Спаланцани открива ехолокацията при прилепите. Той демонстрира, че прилепите ловуват и се ориентират чрез нечуваем звук, а не чрез зрение.

През 1880 г. братята Жак и Пиер Кюри усъвършенстват знанията си за пироелектричеството. Това е електрическият потенциал, генериран от материал в отговор на температурна промяна. Те откриват пиезоелектричния ефект, който става научна основа на първия преобразувател, генериращ и откриващ ултразвукови вълни във въздуха и водата.

20-и век и технологията

По време на Първата световна война през 1917 г. Пол Лангевин прилага ултразвукова технология за откриване на подводници. След това тази технология е разработвана за различни цели. Ултразвуковата технология започва да се използва и развива от медицинската, фармацевтичната, военната и общата промишленост.

Много различни индустрии се възползват от напредъка на ултразвуковите технологии. Ултразвуковите устройства могат да откриват обекти, да измерват разстояния, да почистват в дълбочина, да подпомагат производството и да подобряват медицинските грижи и лечение. Употребите продължават да нарастват с напредъка, постигнат при производството на ултразвукови компоненти, често предоставяйки по-малко инвазивна и по-евтина алтернатива.

Интересно и популярно потребителско приложение на ултразвуковите продукти е камера Polaroid. Тази технология се счита за основа на различни ултразвукови продукти.

Ултразвуково почистване

Трудно е да се открие историческият момент, в който ултразвукът е приложен в технологията за почистване. Но през 50-те години компании в САЩ и Великобритания разработват някои от първите ултразвукови системи за почистване в историята.

Първите евтини домакински уреди излизат на пазара около 1970 г. По-често срещаните приложения на този процес включват стерилизация на медицинско оборудване, почистване на бижута, обеззаразяване на радиоактивно оборудване, измиване на прецизни метални части. От 90-те години ултразвуковата технология се развива бързо. Съвременните ултразвукови системи могат да почистват продукти с по-широк диапазон от честоти и с по-голяма точност. Можете да избирате честоти за агресивно почистване и за деликатни части, които се нуждаят от нежно почистване.

Какво предлагаме

Почистване на оръжия

Почистване на оръжия

Почистване на оръжия: Бъдещето на поддръжката на огнестрелни оръжия В света на производството на огнестрелни оръжия, където точността и надеждността означават разликата между успеха и провала, поддръжката на огнестрелните оръжия е от решаващо значение. Традиционните методи за почистване на оръжия…

Прочетете ощеПочистване на оръжия
ultrasonic cleaning history

История и развитие на ултразвука

Ултразвуковото почистване е разработено около 1950 г., но ние поискахме да разгледаме цялата история, за да отговорим на въпроса как е започнало всичко. Първи открития След като разгледахме различни източници, се върнахме чак до 6-ти век пр.н.е. По това време…

Прочетете ощеИстория и развитие на ултразвука
kid

Как да почистим бебешките играчки

Бебетата живеят своите (а смеем ли да твърдим, че и нашите) най-смели мечти, като винаги изследват заобикалящата ги среда. Опитват на вкус и допир всяка играчка в стаята, без да имат никаква друга грижа на света. Макар да е изключително…

Прочетете ощеКак да почистим бебешките играчки
brushes

Почистване на четки за грим

Днес грим индустрията струва повече от 500 милиарда долара и четките за грим са голяма част от нея. Те съществуват от векове и почти всеки човек, който използва грим, притежава поне един вид от тези четки. А почистването на вашите…

Прочетете ощеПочистване на четки за грим

Почистваме, възстановяваме, съживяваме

Почистване

Повечето неща трябва да бъдат запазени и почистени, вместо да бъдат заменени с нови. Нашата идея е да ви дадем най-добрия вариант за вашата домашна или работна среда.

Грижа за клиента

Ние предлагаме пълна поддръжка и знания за ултразвуковото почистване. Нашият екип е готов да подобри вашата работа и да ви помогне да работите по-ефективно от всякога.

Развитие

Нашият фокус е да изслушаме нашите клиенти, да разберем техните нужди и да осигурим изключително ниво на ултразвуково почистване в широк обхват.