AS-METAL

AS-METAL-5

Ултразвуков почистващ концентрат AS-METAL-5 е алкален високоефективен концентрат. Благодарение на силната си формула, този концентрат е чудесен за отстраняване на тежки замърсявания (нагар, кокс, маслен въглен, сажди, графит, пигменти и др.).

270,64 лв.

Професионален почистващ концентрат за различни метали

AS-METAL, 5 литра, средство за отстраняване на силни замърсявания

Проектиран да посрещне най-трудните предизвикателства, премахвайки най-трудните замърсявания, като например загоряла мръсотия.

Премахва примеси като:

 • изгоряла мръсотия (силно коксуване, маслен въглерод);
 • масла, греси, масла за защита от корозия, охлаждащи течности и смазки;
 • остатъци от полиране, абразиви и лепила, смоли и восъци, прилепване;
 • битум („земна смола“), асфалт, метална абразия/стружки, пигментна мръсотия, сажди и графит;
 • емулгатори.

Безопасен за употреба при:

Алуминий, неръждаема стомана, стъкло, мед, PE/PP, PVC, стомана, също подходящи за EPDM и NBR/SBR.

Дозировка:

Използвайте разтвор с вода в съотношение 4%. В зависимост от степента на замърсяване можете да използвате дозировката в съотношение 3-5%. Работната температура на почистване е 50-70 °C. Сменяйте почистващия разтвор в ултразвуковата почистваща машина редовно, когато се замърси. Изплакнете с вода след почистване, в противен случай ще останат по-чисти остатъци, което ще затрудни чистото боядисване/галванопластика.

Препоръчваме да тествате почистващия концентрат на незабележимо място преди употреба.

Образци на обекти, които могат да бъдат почистени:

 • маслени филтри, бутала, цилиндрови глави, дизелови инжекционни помпи, карбуратори, радиатори;
 • турбокомпресори, колесни лагери, компоненти за части в цехове и индустрия;
 • почистване на инструменти и форми (слепи отвори), шприцформи;
 • прибори за хранене, прецизни тръби от неръждаема стомана и телени изделия;
 • машинни и комплектуващи части, оборудване, винтове, насипни материали.

AS-METAL е идеален за авто-мото индустрията! pH стойност > 13.

Описание на процеса на почистване

Ултразвуковите почистващи препарати използват висока честота, насочена във водна баня и работата на ултразвук произвежда малки мехурчета. Мехурчетата се разпространяват в течността и когато ударят повърхността на обекта, те се спукват, освобождавайки енергия, която премахва замърсяванията, прикрепени към повърхността (дори в жлебовете, дупките, прорезите и всички други труднодостъпни места).

Внимателно поставете кошницата с предмети в ултразвукова почистваща машина. Напълнете резервоара със смес от дестилирана вода и почистващ концентрат с желаната скорост. Потопете напълно елементите за почистване в разтвора. Задайте необходимата температура и активирайте нагревателя на резервоара. Изчакайте течността в резервоара да достигне зададената температура и след това настройте ултразвуковия таймер в съответствие с изискванията на процеса на почистване (обикновено зависи от вида и степента на замърсяване на почистващия елемент). След като почистването приключи, изчакайте течността да изстине и след това внимателно извадете кошницата с артикулите. Изплакнете предметите с чиста вода. Сменяйте ваната редовно, когато разтворът се замърси.

ВНИМАНИЕ

 • Използвайте продукта само както е указано на етикета.
 • Пазете от деца.
 • Винаги тествайте ултразвуковите почистващи концентрати преди ново приложение върху материали, които не сте почиствали преди.

ДОКУМЕНТАЦИЯ

Документ с информационен лист за безопасност (MSDS).

Брошура:

Какво предлагаме

Почистване на оръжия

Почистване на оръжия

Почистване на оръжия: Бъдещето на поддръжката на огнестрелни оръжия В света на производството на огнестрелни оръжия, където точността и надеждността означават разликата между успеха и провала, поддръжката на огнестрелните оръжия е от решаващо значение. Традиционните методи за почистване на оръжия…

Прочетете ощеПочистване на оръжия
ultrasonic cleaning history

История и развитие на ултразвука

Ултразвуковото почистване е разработено около 1950 г., но ние поискахме да разгледаме цялата история, за да отговорим на въпроса как е започнало всичко. Първи открития След като разгледахме различни източници, се върнахме чак до 6-ти век пр.н.е. По това време…

Прочетете ощеИстория и развитие на ултразвука
kid

Как да почистим бебешките играчки

Бебетата живеят своите (а смеем ли да твърдим, че и нашите) най-смели мечти, като винаги изследват заобикалящата ги среда. Опитват на вкус и допир всяка играчка в стаята, без да имат никаква друга грижа на света. Макар да е изключително…

Прочетете ощеКак да почистим бебешките играчки
brushes

Почистване на четки за грим

Днес грим индустрията струва повече от 500 милиарда долара и четките за грим са голяма част от нея. Те съществуват от векове и почти всеки човек, който използва грим, притежава поне един вид от тези четки. А почистването на вашите…

Прочетете ощеПочистване на четки за грим

Почистваме, възстановяваме, съживяваме

Почистване

Повечето неща трябва да бъдат запазени и почистени, вместо да бъдат заменени с нови. Нашата идея е да ви дадем най-добрия вариант за вашата домашна или работна среда.

Грижа за клиента

Ние предлагаме пълна поддръжка и знания за ултразвуковото почистване. Нашият екип е готов да подобри вашата работа и да ви помогне да работите по-ефективно от всякога.

Развитие

Нашият фокус е да изслушаме нашите клиенти, да разберем техните нужди и да осигурим изключително ниво на ултразвуково почистване в широк обхват.