ASonic Ултразвукови почистващи уреди

ултразвуково почистванеПочистване на четки за грим
brushes

Почистване на четки за грим

Днес грим индустрията струва повече от 500 милиарда долара и четките за грим са голяма част от нея. Те съществуват от векове и почти всеки човек, който използва грим, притежава поне един вид от тези четки. А почистването на вашите четки за грим може да бъде гладко и лесно, ако използвате ултразвуков почистващ уред.

Колко хора според вас редовно почистват четките си? Съвсем не много!

Ако сте от онези потребители на грим, които забравят да почистват редовно аксесоарите за грим, тази статия е идеална за вас. Можете да разберете как да ги почистите бързо и лесно с помощта на ултразвукова машина за почистване.

Ултразвукови машини? Звучи твърде сложно? Това всъщност е един от най-простите и бързи начини за почистване.

Нека първо обясним защо трябва да почиствате четките си за грим!

Ние почистваме всички неща, които използваме ежедневно. Почистваме чашите си за кафе, телефоните, компютрите си, така че защо не почистим и четките за грим? Всъщност те трябва да се почистват още по-често, тъй като са в контакт с кожата ни почти всеки ден.

Забравяли ли сте някога да премахнете грима си или просто не ви се е занимавало да го махнете? Добре дошли в клуба. Но представете си колко грим е полепнал четките ви, след като не сте ги почиствали дълго време!

Факт е, че повечето от нас са склонни да забравят за почистването на четките за грим, а някои от нас дори не се сещат за това. Събуждате се всеки ден, използвате тези пухкави, меки четки, за да се разкрасите, и се отправяте навън. Само че се излагате на риск от кожни проблеми, ако те продължават да остават непочистени.

Най-често срещаните проблеми с кожата, които може да изпитате, ако четките ви за грим не са чисти:
Бактериални инфекции

Може да не виждате как четката да се замърсява, но бактериите са там и в крайна сметка те ще причинят акне и обриви.

Запушени пори

По кожата ви има много мазнини, една от тях известна като себум. Всеки път, когато минавате с четките по лицето си, по тях се натрупват мазнини и мъртви кожни клетки. Така използването им може да доведе до запушване на порите ви, причинявайки бели точки и други проблеми.

Въпреки че четките за грим се свързват с гладка и красива кожа, мръсната четка нанася повече вреда на кожата ви в дългосрочен план, отколкото да я разкраси.

Неравномерно нанасяне

Освен проблемите с кожата, които можете да срещнете, ако използвате мръсни четки, вашият грим може да изглежда неравномерно нанесен. Тъй като по косъмчетата полепват остатъци от други продукти, те не разнасят фондьотена или друга козметика толкова гладко, колкото обикновено.

Редовното почистване също така ще поддържа четките меки!

Меките косъмчета на вашата четка ще се втвърдят от натрупаните продукти от рода на основи за грим и други кремообразни субстанции, които засъхват.

Това може да раздразни кожата ви, да доведе до петна и неравномерен тен и също да причини зачервяване на кожата.

Освен позитивите за здравето, хигиенното почистване на четките за грим също ги поддържа полезни много по-дълго, така че няма да се налага да инвестирате пари в нови.

Ето! Здрава кожа, гладко изглеждащ грим, дълготрайни продукти, плюс – спестявате пари и се грижите за околната среда, като не изхвърляте продукти, които определено все още могат да се използват. Наистина ли се нуждаете от друга причина, за да почистите четките си за грим?

Кой е най-добрият начин за почистване на вашите четки за грим?

brush

Процесът на почистване на четките за грим може да бъде уморителен, тъй като отстраняването на тези продукти, полепнали дълбоко сред стотиците косъмчета, може да е малко трудно и да изисква много енергия. Ето защо повечето от нас не почистват и не мият четките за грим често или не се справят добре, когато се опитват.

За наш късмет има много различни продукти за почистване. От почистващи силиконови подложки до почистващи машини, проектирани специално за четки, възможностите са безкрайни. Най-простият, но ефективен начин за почистване на четките за грим е използването на ултразвукова машина за почистване.

Може би се чудите какво всъщност представлява ултразвуковият почистващ уред, тъй като е сравнително ново изобретение и повечето от нас нямат опит с него.

Ултразвуковият почистващ уред е машина, която използва ултразвукови вълни за отстраняване на замърсители от различни материали като бижута, четки, дрехи, плодове, зеленчуци и много други.

Почистване на четки за грим с помощта на ултразвукова машина за почистване

Ако за пръв път чувате за ултразвукова почистваща технология за измиване на вещи, ето едно упътване за това как можете да използвате ултразвуков вани за почистване на четки за грим:

1. Вземете ултразвуков почистващ уред, подходящ за почистване на четки за грим. Препоръчваме HOME 750 или HOME 2500, които са по-малки, преносими почистващи уреди, много лесни за използване.

След като използвате почистващия уред, ще видите, че е много практичен и за измиване на други предмети и инструменти, и ще разберете, че сте инвестирали парите си в полезен продукт.

2. Напълнете вашия ултразвуков вани с хладка чешмяна вода и пуснете четките си вътре. Също така, не забравяйте да следвате инструкциите за работа с уреда в ръководството за потребителя.

3. В случай че по четките ви има много мръсотия и сух прах, може да добавите малко почистващ разтвор към водата. Уверете се, че не е твърде груб или силен. В противен случай ще повредите нежните власинки на четките. На разположение са два различни продукта, които са идеални за почистване на четки и инструменти за грим. Почистваща течност AS-ENZ и почистващ прах AS-UCP, които са специално проектирани за почистване на мазнини и биологични замърсители от предметите.

4. Включете машината и я настройте за определено време, например до 8 минути и изчакайте таймерът да достигне своята граница. Ако смятате, че четките ви за грим не са достатъчно чисти, можете да повторите процеса на почистване с чиста вода. Ултразвуковите почистващи уреди също така са екологични, тъй като използват по-малко вода и консумират далеч по-малко енергия. Изплакнете обилно чистите си четки под чешмяна вода, за да отстраните сапуна и мръсната вода от тях.

След процес

5. Внимателно изстискайте четките, за да отстраните излишната вода от тях. Не стискайте твърде силно! Четките за грим са деликатни – не бихте искали да им опадат косъмчетата.

6. Избършете ги нежно с кърпа и ги оставете да изсъхнат. Това може да стане, като ги поставите на маса или стойка, като се уверите, че косъмчетата се подават от ръба на масата. Оставете ги така за една нощ или използвайте вентилатор за по-бързо изсъхване.

7. Готово! Толкова е лесно и накрая ще получите чисти, меки, пухкави, както винаги, четки за грим, които ще използвате с удоволствие.

Основни причини за използване на ултразвуков вани за измиване на четки за грим

Чудите ли се защо трябва да използвате ултразвуков почистващ уред, вместо да използвате конвенционалните методи за почистване на четките за грим?

Ще ви дадем някои от основните причини за това:

Лесно

На първо място, всички ние предпочитаме по-лесните неща, нали така? Ами използването на ултразвуков вани е доста лесно, тъй като няма да се налага да измивате всяка четка за грим поотделно, което отнема много време. Няма да се налага да ги търкате ръчно и да полагате усилия за премахване на продуктите за грим от четките си.

Всичко, което трябва да направите, е да потопите четките си във водата и да включите машината. Вашите четки ще бъдат по-чисти от всякога в рамките на десет минути, а вие дори няма да сте си помръднали пръста за това. Най-лесното, удобно и бързо почистване в живота ви.

Ефективно

Почистването с ултразвуков вани е най-ефикасният и ефективен начин за почистване. Той ще премахне всички продукти за грим от всяко косъмче на вашите четки, използвайки ултразвуковата технология на звуковите вълни.

Премахва бактериите

Конвенционалните почистващи машини и продукти не могат да почистят четките ви, както този почистващ уред. Ултразвуковата машина премахва всички бактерии от вашите предмети, тъй като почиства материала на микроскопично ниво и често се използва за почистване на хирургично оборудване.

Нежно

Ръчното миене на четки за грим често може да ги повреди, тъй като изисква търкане. Използването на ултразвуков вани обаче ще гарантира, че четките ви получават най-нежната форма на почистване и оставят косъмчетата им здрави и непокътнати.

Ултразвуковите вълни създават малки мехурчета, които се пукват в частиците мръсотия и тази вълна от енергия отделя нежеланите частици от космите на четката. Следователно, вашите четки се почистват без никакви груби действия.

Безопасен ли е ултразвуковият почистващ уред за четките ми за грим?

Има много различни четки за грим. Някои са съставени от синтетични влакна, които са или найлон, или полиестер. Другите четки са изградени от естествен косъм, който се събира от животински кожи. Безопасни ли са за измиване в ултразвуков почистващ уред?

Определено да. Това е най-безопасното и нежно почистване на вашите четки.

Ние обаче препоръчваме, когато измивате четки от естествен косъм, да не използвате сапун или препарат, съдържащ алкохол, тъй като това може да увреди деликатните косми. Вместо това използвайте мек почистващ препарат като бебешки шампоан.

Колко често могат да се почистват четките за грим с ултразвуков почистващ уред?

Ако имате мазна кожа, мийте ги два пъти седмично. Мазната кожа е склонна към обриви, така че трябва да полагате допълнителни грижи за почистване на четките си за грим, ако използвате грим често.

За да запазите кожата си здрава и да избегнете риска от акне и инфекции, уверете се, че четките за грим и другите пособия се почистват редовно. И най-лесният начин да направите това е да си вземете ултразвуков вани днес!

Продължавайки да използвате уебсайта, вие се съгласявате с използването на бисквитки. повече информация

Настройките на бисквитките на този уебсайт са настроени на „Разрешаване на бисквитки“, така че да получите най-доброто потребителско изживяване. Можете да продължите да използвате уебсайта, без да променяте настройките на бисквитките си или да кликнете върху „Приемам“, за да се съгласите с бисквитките. Научете повече за използването на бисквитки и блокирането на бисквитки на този уебсайт в нашата политика за поверителност.

Близо